Mediakasvatusta kahdessa sukupolvessa -hanke

Saarijärven elokuvakerhon Mediakasvatusta kahdessa sukupolvessa -hankkeen tarkoituksena on järjestää mediakasvatusta ja yhteisöllistä toimintaa saarijärveläisille senioreille ja nuorille, yhdessä ja erikseen. Hankkeen tavoitteena on aktivoida osallistujia elokuvakulttuurin ja -kerronnan kautta. Hanke tarjoaa myös mahdollisuuksia uudenlaiseen ja kehittävään vapaa-ajan toimintaan erilaisten työpajasisältöjen kautta.

KINO-workshopit ja näytökset on suunnattu Saarijärveläisille nuorille (15-29 vuotta). Workshopeissa tutustutaan muun muassa media- ja elokuva-alaan sekä eri aikakausien elokuviin. Näytöksiin osallistuvat nuoret pääsevät vaikuttamaan elokuvien valintaan. Haluatko mukaan? Kysy lisää hanketyöntekijältä.

Senioreiden Leffakammarin ILTANÄYTÖKSISSÄ katsellaan eri aikakausien elokuvia elokuvateatterin suurelta valkokankaalta. Näytösten jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan elokuvan herättämistä ajatuksista hankkeen ohjaajan kanssa. Lisäksi osallistujat saavat mukaansa kirjallisen mediakasvatusmateriaalin, jonka avulla elokuvan teemoihin voi tutustua myös kotoa käsin. Haluatko mukaan? Kysy lisää hanketyöntekijältä.

Senioreiden Leffakammarissa katsellaan 50-90-lukujen klassikkoelokuvia elokuvateatterin suurelta valkokankaalta. Lisäksi osallistujille järjestetään työpajoja, joissa ohjaajan johdolla tutustutaan tarkemmin tarinankerrontaan ja elokuvakulttuuriin – yhdessä mukavasti kahvitellen ja ryhmän seurasta nauttien. Toimintaa järjestetään viikoittain neljän-kahdeksan viikon jaksoissa. Haluatko mukaan? Kysy lisää hanketyöntekijältä.

Työpajoja ohjaa ja hanketta koordinoi Saarijärven elokuvakerhon hanketyöntekijä Emma Heinonen, puh. 040 411 2997 / emma.heinonen@saarijarvenelokuvakerho.fi

Hanke toteutetaan Saarijärvellä 2020-2021 ja se on saanut rahoitusta Leader Viisari ry:ltä sekä Lions Club Saarijärveltä.

Noudatamme toiminnassamme THL:n suosituksia. Toiminta on osallistujilleen maksutonta.