Mediakasvatusta kahdessa sukupolvessa -hanke

Saarijärven elokuvakerhon Mediakasvatusta kahdessa sukupolvessa -hankkeen tarkoituksena on järjestää mediakasvatusta ja yhteisöllistä toimintaa saarijärveläisille senioreille ja nuorille, yhdessä ja erikseen. Hankkeen tavoitteena on aktivoida osallistujia elokuvakulttuurin ja -kerronnan kautta. Hanke tarjoaa myös mahdollisuuksia uudenlaiseen ja kehittävään vapaa-ajan toimintaan erilaisten työpajasisältöjen kautta.

Työpajoja ohjaa ja hanketta koordinoi Saarijärven elokuvakerhon hanketyöntekijä Emma Heinonen, puh. 040 411 2997 / emma.heinonen@saarijarvenelokuvakerho.fi (ilmoittautumiset ja kyselyt)

UUTTA KEVÄÄLLÄ 2022!

Nuorille vanhemmille ja heidän lapsilleen tarkoitetut vauva- ja tenavakinot käynnistyvät huhtikuun alussa.

Seuraava Tenavakino-näytös: To 19.5. klo 16.30

Tenavakino on noin 2-6 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitettu lapsiystävällinen yksityinen elokuvanäytös. Tenavakino-elokuvat esitetään aina puolivalossa ja normaalia pienemmällä äänenvoimakkuudella.

Näytöksiin valitut elokuvat ovat aina kestoltaan max. 1,5 h ja ikäluokitukseltaan sallittu (S). 

Seuraava Vauvakino-näytös To 19.5. KLO 10.15

Vauvakino on äideille ja vauvoille tarkoitettu vauvaystävällinen yksityinen elokuvanäytös. Vauvakino-elokuva esitetään aina puolivalossa ja normaalia pienemmällä äänenvoimakkuudella. Näytöksen aikana saa vapaasti liikuskella ja salista voi myös halutessaan poistua. Voit ottaa mukaan kantokassin tai turvaistuimen, jossa vauvasi voi nukkua elokuvan  aikana. Myös rattaat mahtuvat tarvittaessa salin takaosaan.

Näytöksiin valitut elokuvat ovat aina kestoltaan max. 2h ja tyyliltään ne ovat aikuisille suunnattua kevyttä draamaa ja/tai komediaa. 


KINO-workshopit ja näytökset
on suunnattu Saarijärveläisille nuorille (15-29 vuotta). Workshopeissa tutustutaan muun muassa media- ja elokuva-alaan sekä eri aikakausien elokuviin. Näytöksiin osallistuvat nuoret pääsevät vaikuttamaan elokuvien valintaan. 


Senioreiden Leffakammarissa
katsellaan 50-90-lukujen klassikkoelokuvia elokuvateatterin suurelta valkokankaalta. Lisäksi osallistujille järjestetään työpajoja, joissa ohjaajan johdolla tutustutaan tarkemmin tarinankerrontaan ja elokuvakulttuuriin – yhdessä mukavasti kahvitellen ja ryhmän seurasta nauttien. Työpajatoiminta päättyy tänä keväänä 31.3. Mahdollisista uusista ryhmistä tiedotetaan tällä sivustolla.

Leffakammarin iltanäytökset ovat suunnattu kaikille elokuvien ystäville, ikään katsomatta. Näitä klassikkoelokuvia esitetään koko kevään 2022 ajan, aina parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 16.30 alkaen. Elokuviin on vapaa pääsy.

Alla tarkemmat tiedot tulevista näytöksistä:

KE 27.4. (2h 15min, julkaisuvuosi 1995)

KE 11.5. (2h 5min, julkaisuvuosi 2017)

KE 25.5. (2h 50min, julkaisuvuosi 1998)

KE 1.6. (1h 45min, julkaisuvuosi 1995)

Hanke toteutetaan Saarijärvellä 2020-2022 ja se on saanut rahoitusta Leader Viisari ry:ltä, Saarijärven museon ystäviltä ja Lions Club Saarijärveltä.

Noudatamme toiminnassamme THL:n suosituksia. Toiminta on osallistujilleen maksutonta.