Kansalaisopiston elokuvakerho järjestää vuosittain esityssarjan, joka pitää sisällään 13 elokuvaa, 6 syksyllä ja 7 keväällä. Elokuvat edustavat valtavirrasta poikkeavaa, sisällöltään mielenkiintoista ja jopa haastavaa kansainvälistä laatuelokuvaa. Ohjelmistosta päättää kerhon hallitus, mutta myös muiden kerholaisten toivomuksia kuullaan. Esitykset ovat Saarijärvi-salissa perjantaisin klo 18.30. Esityksiin pääsee osallistumaan maksamalla 5€ elokuvakohtaisen kertamaksun tai ilmoittautumalla mukaan Saarijärven Kansalaisopiston kautta maksamalla lukukausimaksun. 

Kultti ja Klassikko -elokuvasarja tarjoaa mahdollisuuden nähdä klassikkoelokuvia laadukkaasti isolta kankaalta ja hyvällä äänentoistolla. Kerran kuussa aina torstaisin järjestettävät näytökset keskittyvät elokuviin, jotka ovat saaneet ensi-iltansa ennen vuosituhannen vaihdetta. Esitämme elokuvia vuosilisenssin turvin, joka valitettavasti kieltää meitä julkisesti markkinoimasta elokuvia niiden nimillä. Tämän vuoksi suosittelemme tilaamaan kausiohjelman nettisivujen yhteydenottolomakkeen tai Facebook-viestin kautta. Ohjelmisto on nähtävillä myös esityspaikan, eli Saarijärven kaupungintalon, ikkunassa.  Esityksiin on vapaa pääsy ja ne järjestetään Saarijärvi-salissa. Esitykset loppuneet joulukuussa 2021.

Saarijärven elokuvaviikko on vuosittain järjestettävä kahdeksanpäiväinen elokuvatapahtuma, jonka aikana nähdään yli 40 elokuvaesitystä, jossa ovat edustettuina uudet kotimaiset sekä kansainväliset fiktio- ja dokumenttielokuvat. Marraskuussa järjestettävässä elokuvatapahtumassa käy vuosittain  noin 2500-3000 katsojaa. Elokuvaviikolla vierailee yleensä ajankohtainen ohjaajavieras ja sen yhteydessä jaetaan myös kansallinen Matti Pellonpää -palkinto elokuvakulttuurin parissa ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle. Käy tutustumassa Saarijärven elokuvaviikon virallisiin sivuihin.

Saarijärven elokuvakerhon Mediakasvatusta kahdessa sukupolvessa -hankkeen tarkoituksena on järjestää mediakasvatusta ja yhteisöllistä toimintaa saarijärveläisille senioreille ja nuorille, yhdessä ja erikseen. Hankkeen tavoitteena on aktivoida osallistujia elokuvakulttuurin ja -kerronnan kautta. Hanke tarjoaa myös mahdollisuuksia uudenlaiseen ja kehittävään vapaa-ajan toimintaan erilaisten työpajasisältöjen kautta. Työpajoja ohjaa ja hanketta koordinoi Saarijärven elokuvakerhon hanketyöntekijä Emma Heinonen. Leader-hanke toteutetaan Saarijärvellä ajalla 2020-2022. Tutustu tarkemmin hankkeeseen. Hanke on päättynyt 31.12.2022.