Kansalaisopiston elokuvakerho järjestää vuosittain esityssarjan, joka pitää sisällään 13 elokuvaa, 6 syksyllä ja 7 keväällä. Elokuvat edustavat valtavirrasta poikkeavaa, sisällöltään mielenkiintoista ja jopa haastavaa kansainvälistä laatuelokuvaa. Ohjelmistosta päättää kerhon hallitus, mutta myös muiden kerholaisten toivomuksia kuullaan. Esitykset ovat Saarijärvi-salissa perjantaisin klo 18.30. Esityksiin pääsee osallistumaan maksamalla 5€ elokuvakohtaisen kertamaksun tai ilmoittautumalla mukaan Saarijärven Kansalaisopiston kautta maksamalla lukukausimaksun. 

Kultti ja Klassikko -elokuvasarja tarjoaa mahdollisuuden nähdä klassikkoelokuvia laadukkaasti isolta kankaalta ja hyvällä äänentoistolla. Kerran kuussa aina torstaisin järjestettävät näytökset keskittyvät elokuviin, jotka ovat saaneet ensi-iltansa ennen vuosituhannen vaihdetta. Esitämme elokuvia vuosilisenssin turvin, joka valitettavasti kieltää meitä julkisesti markkinoimasta elokuvia niiden nimillä. Tämän vuoksi suosittelemme tilaamaan kausiohjelman nettisivujen yhteydenottolomakkeen tai Facebook-viestin kautta. Ohjelmisto on nähtävillä myös esityspaikan, eli Saarijärven kaupungintalon, ikkunassa.  Esityksiin on vapaa pääsy ja ne järjestetään Saarijärvi-salissa. 

Saarijärven elokuvaviikko on vuosittain järjestettävä kahdeksanpäiväinen elokuvatapahtuma, jonka aikana nähdään yli 40 elokuvaesitystä, jossa ovat edustettuina uudet kotimaiset sekä kansainväliset fiktio- ja dokumenttielokuvat. Marraskuussa järjestettävässä elokuvatapahtumassa käy vuosittain  noin 2500-3000 katsojaa. Elokuvaviikolla vierailee yleensä ajankohtainen ohjaajavieras ja sen yhteydessä jaetaan myös kansallinen Matti Pellonpää -palkinto elokuvakulttuurin parissa ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle. Käy tutustumassa Saarijärven elokuvaviikon virallisiin sivuihin.

Saarijärvellä pyörii vuosittain myös IhmeFilmi-näytöksiä, jotka toteuttaa Saarijärven lukio yhteistyössä Saarijärven elokuvakerhon kanssa. Kansallisesti toimivan IhmeFilmi ry:n tavoitteena on tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen ja nuorisotilojen toimintaa. Opettajat, nuorisotyöntekijät ja aktiiviset elokuvateatterien pitäjät ovat pyörittäneet IhmeFilmi-sarjoja kymmenissä esityspaikoissa ympäri Suomen jo vuodesta 2008 alkaen. Esityksistä ei peritä maksua.