Elokuvakerho

12384-ovell_yleisoa

Kaupungin väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin elokuvakerho tarjoaa nautintoa kaikille elokuvasta kiinnostuneille.

Illan johdatteluna esite ja 10-15 minuutin alustus. Elokuvan jälkeen kokemusta avarretaan keskustellen.

Kerhoilloissa on 20 – 140 osallistujaa, saliin mahtuu 220 – tervetuloa mukaan

Tavoitteet:

Elokuvakerho on toiminut aktiivisesti jo vuodesta 1984. Toimintamme mottona on kaikki nämä vuodet ollut: olemme olemassa, jotta saarijärveläiset voisivat nähdä mahdollisimman paljon korkealaatuisia valkokangaselokuvia. Haluamme edistää (elokuva)kulttuuria.

Kilpailu elävää kuvaa tarjoavista medioista on kiihtynyt vuosi vuodelta, mutta valkokangaselokuvan on onnistunut säilyttää asemansa erityisenä kokemuksien ja elämyksien välittäjänä. Hyvänä osoituksena tästä valkokankaan voimasta on se, että vain 10000 asukkaan kaupungissakin voidaan näyttää maailman arvokkainta elokuvaperintöä ymmärtävälle katsojakunnalle.

Toiminta:

Elokuvakerho järjestää kaudessa noin 12-13 elokuvan esityssarjan. Ohjelmistosta päättää kerhon hallitus, mutta myös muiden kerholaisten toivomuksia kuullaan. Ohjelmiston on tarkoitus olla monipuolinen ja laadukas, valintoja ei siis tehdä mahdollisimman suurten katsojamäärien toivossa. Tästäkin huolimatta väkeä katsomossa on riittänyt hyvin.

Kauden merkkitapahtuma on Saarijärven Elokuvaviikko, joka järjestetään marraskuussa isänpäivän aikoihin. Viikon aikana näytetään noin 20-30 elokuvaa, suurimmalta osin kotimaista tuotantoa, ja sen yhteydessä jaetaan myös kansallinen Matti Pellonpää –palkinto. Perinteisesti kaupungintalon aulassa on pidetty elokuva-aiheista näyttelyä viikon ajan. Elokuvaviikolla vierailee vuosittain useamman tuhatta katsojaa sekä elokuva-alan ammattilaisia ja median edustajia.

Toimintamme mahdollistavista tahoista on tässä mainittava ainakin Saarijärven kaupunki ja kansalaisopisto sekä elokuvien tuottajat ja levittäjät. Tärkeimpänä kantavana voimana on tietysti katsojat: elokuva ei olisi paljonkaan arvoinen, jos se vain pyörisi tyhjälle salille tai pölyttyisi arkistoissa. Kiitoksen ansaitsevia tahoja olisi tietysti paljon enemmänkin, mutta heidän kaikkien mainitseminen tässä olisi lähes mahdoton urakka. Kiittämättömyys ei kuitenkaan ole maailman palkka: onhan meillä elokuvakerho, johon kaikki ovat tervetulleita!

Saarijärven elokuvakerhon kansainvälisiin ja kotimaisiin kunniajäseniin pääset tutustumaan tästä.

Saarijärven Elokuvakerho