Elokuvakerhossa nähdään Kolme naista!

Emma Ketonen / 19.11.2019

Iranilainen ohjaaja Jafar Panahi joutui 2000-luvun alussa maan hallituksen hampaisiin. Ohjaajan näkemys iranilaisesta yhteiskunnasta ei miellyttänyt valtaapitäviä. Vuonna 2010 Panahia kiellettiin ohjaamasta elokuvia seuraavaan 20 vuoteen.Ohjaaja ei kuitenkaan kieltoa totellut eikä määräystä ole kovin hyvin valvottu, sillä hän on tehnyt kiellon aikana tähän mennessä jo useita elokuvia. Kansalaisopiston elokuvakerhossa nähdään perjantaina 22.11. klo 18.30 Taxi Teheran -elokuvankin ohjanneen Panahinuusin elokuva Kolme naista, joka palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta.

Monikerroksinen elokuva kertoo nimensä mukaisesti kolmesta naisesta, joiden tarinat kietoutuvat yhteen.  Kuuluisa iranilainen naisnäyttelijä Behnaz Jafarion suunniltaan nähtyään videon, jossa nuori tyttö pyytää apua hänen vanhempiensa estettyä opinnot Teheranin draamakoulussa. Behnaz lähtee kesken kuvausten etsimään tyttöä ohjaaja Panahin kanssa. He matkustavat pieneen azerinkieliseen kylään Iranin luoteisosassa, jossa he tapaavat hurmaavia ja anteliaita vuoristokyläläisiä. Behnazille ja Jafarille selviää samalla, että tietyt perinteet elävät sitkeinä yhteisössä. 

Kisakinossa nähdään Yösyöttö-elokuvan jatko-osa

Kisakinon ohjelmistossa kankaan valtaa seuraaviksi viikoiksi kotimainen uutuuselokuva Tarhapäivä, joka on jatko-osa menestyksekkäälle, muutaman vuoden takaiselle Yösyöttö-elokuvalle. Petteri Summanen jatkaa yksinhuoltajaisän roolissaan ja ohjaajana toimii näyttelijänäkin tunnettu Tiina Lymi.