Matti Pellonpää -palkinto

Dag Anderson ja Yrtsi

kari väänäen, Kati Outinen ja Helena Ylänen

Palkinto jaetaan Saarijärvellä vuosittain elokuvatapahtuman yhteydessä isänpäivän aikaan. Palkinnon avulla halutaan edistää kunnianhimoisen valkokangaselokuvan katsomista ja elokuvakulttuurin kehittymistä Suomessa. Taiteella on tekijänsä, mutta ilman ahkeraa ja uteliasta katsojaa mikään elokuva ei saavuta lopullista tavoitettaan.

Palkinnon tukija
Kerho kutsuu vuosittain jonkin elokuvan maahantuojan, tuottajan tai muun elokuva-alan yrityksen tukemaan taloudellisesti palkinnon jakamista.

Palkinto
Ainakin alkuvuosina palkintona on Marja-Leena Hukkasen tekemä valokuvataulu jostakin elokuvasta, jossa Matti Pellonpää esiintyy. Elokuvaharrastuspalkintoon voi liittyä myös rahapalkinto.

säännöt

teksti TV

 

Aikaisemmat palkinnon saajat :

1999 Irja Keskinen. Saarijärven elokuvakerhon kaikkien aikojen aktiivisin katsoja esimerkillisestä elokuvaharrastuksesta. Tukijana Sputnik Oy.

2000 Jarmo Valkola, elokuvakasvattaja, FT Jyväskylästä erinomaisesta elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Cinet ry.

2001 Kaija Juurikkala elokuvaohjaaja Vantaalta erinomaisesta lasten ja nuorten elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Lasihelmifilmi Oy.

2002 Eila Werning TV YLE1:n yhteistuotantojen päällikkö Helsingistä elokuvakulttuuria edistäneestä elokuvaharrastuksesta. Tukijana Pirkanmaan Elokuvakeskus ry

2003 Tapio Nevalainen Kajaanista. Yli 40 vuotta jatkuneesta toiminnasta elokuva-alalla mitä erilaisimmassa tehtävissä. Tukijana Varsinais-Suomen Elokuvakeskus ry.

2004 Liisa Helminen, elokuvaohjaaja ja -tuottaja; lasten ja nuorten elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Keski-Suomen Elokuvakeskus ry.

2005 Pentti Kejonen, Festivaalijohtaja Oulusta elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Sodankylän Elokuvajuhlat

2006 Lauri Tykkyläinen, elokuvamies Helsingistä elokuvakulttuurin edistämisestä.

Tukijana Suomen Filmiteollisuus (SF)

2007 Kari Uusitalo, Elokuvaneuvos Hyvinkäältä suomalaisen elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Suomalaisen Elokuvan Festivaali Turusta.

2008 Helena Ylänen, Elokuvakriitikko Helsingistä elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Aki Kaurismäki ja Sputnik Oy.

2009  Mika Siltala ja Oy Cinema Mondo Ltd. Suomen elokuvakulttuurin edistämisestä tukijana Suomen elokuvakontakti ry.

2010 Suomen elokuvakontakti ry elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Mika Kaurismäki ja Marianna Films Oy.

2011 Dag Andesson ja Finlandssvenskt filmcentrum rf suomenruotsalaisen ja pohjoismaisen elokuvakulttuurin edistämisestä tukijanaan Kisakino / Saarijärvi

2012 Peter von Bagh merkittävästä ja pitkäaikaisesta elokuvakulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tukijana Arktisen Upeeta -elokuvafestivaali.

2013 Pirkanmaan elokuvakeskus elokuvakulttuurin edistämisestä. Tukijana Illume Oy.

2014 Anssi Tikanmäki, joka on kotimaisen elokuvamusiikin kehittäjä ja taiteenlajin ominaislaadun ymmärtävä elokuvasäveltäjä. Tukijana Oulun Elokuvakeskus.

2015 Jouko Aaltonen, dokumenttielokuvan tekijä ja elokuvakulttuurin mahdollistaja. Tukijana Kino Tapiola

2016 Jussi Rantamäki, ansioitunut elokuvatuottaja, jonka tuotannot ovat nostaneet kotimaisen elokuvan tasoa ja kansainvälistä näkyvyyttä. Tukijana ISAK ry

Saarijärven Elokuvakerho